Kiire ei tuo tehokkuutta, eikä tehokkuus vaadi kiirettä

Kun tekee paljon töitä, niin tulee paljon tulosta, eikö niin?

Kiire tekee ihmisistä tärkeitä, vai mitä?

Itse tekemällä saa parhaan lopputuloksen, right?

Ei välttämättä.

Hosuminen hirveillä kierroksilla, stressaantuneena ja kunnon kofeiinihöyryissä saattaa toisinaan näyttää tehokkaalta. Samalla tavalla oman ajan tai terveyden uhraaminen voi vaikuttaa ultimaattiselta tavalta tehdä tulosta, mutta kumpikaan harvoin tuottaa varsinaista huippusuoritusta. 

Tottakai poikkeukselliset tulokset vaativat poikkeuksellista tekemistä ja saavutukset vaativat uhrauksia, mutta aika usein näitä yhtälöitä lähdetään ratkaisemaan väärästä päästä, jolloin päädytään kiirehtimään väärien asioiden parissa ja uhraamaan tärkeimpiä voimavaroja. 

Keskity tuottavaan työhön, ulkoista aikaavievät rutiinit

Jokaisessa työssä on paremmin ja huonommin tuottavia osa-alueita, ja niiden tunnistaminen on hyvän johtamisen kulmakivi, koska sen perusteella voimavarat voidaan suunnata tehokkaasti. Eräs suurimpia pienten yritysten kasvun esteitä on juuri johtamisen puutteet ja työskentelyn tehokkuus, koska kasvuun tarvittavat resurssit kuluvat toisaikaiseen säätämiseen. Tällaisessa tilanteessa taloudellisesti varsin pienikin muutos tai ulkoistus voi tuoda mukanaan massiivisen vaikutuksen, jos se kohdistuu oikeisiin asioihin ja toteutetaan hyvin.

Tuntuuko ylikierroksilla pyöriminen tutulta?

Tuottaako se tulosta? Oikeasti?

Entä jos voisit käyttää kaiken energian tuloksekkaimpien asioiden tekemiseen?

Tarvitsetko apua kiireeseen?

 

Comment