Joustot ovat tulleet työelämään pysyäkseen

Vakituinen työsuhde on kuin hevoskärry liikenteessä. Se näyttää hyvältä ja toimii hyvin monissa tilanteissa, mutta hieman kovemmassa menossa sillä jää helposti jalkoihin tai jopa loukkaa itsensä. 

Toisin sanoen, maailma on muuttunut melkoisesti sen jälkeen, kun vakituisen työsuhteen katsottiin yleisesti olevan paras tapa järjestää tuottavan työn tekeminen. Toki vakituisella työsuhteella on edelleen paikkansa ja kiistämättömät etunsa (meilläkin on parhaillaan rekry käynnissä), mutta monissa tilanteissa tarvitaan joustavampia ja tehokkaampia tapoja saada asioita aikaan. 

Miten maailma on sitten muuttunut?

  • Muutoksen tahti on kiihtyvä, jolloin 45 vuoden tinki samassa firmassa alkaa olla jo melko epätodennäköinen uranäkymä.
  • Arvoketjut pirstaloituvat, jolloin yritykset ovat alttiimpia markkinoiden ja teknologioiden muutoksille.
  • Osaaminen vanhenee kuin maito aurinkoisen terassin pöydällä.
  • Globaali bisnes on moninkertaistanut sekä uhat että mahdollisuudet.
  • Tuottavuuserot ovat valtavia.

Työntekijästä työhön ja tulokseen

Näiden ja monien muiden muutosten myötä ollaan päädytty tarvitsemaan henkilöstön sijaan tuloksia. Toki tulokset ovat ennenkin olleet työllistämisen perimmäinen syy, mutta silloin työsuhteen solmimisen seuraukset olivat paremmin ennustettavissa. Tarpeet ovat kehittyneet seuraavalla tavalla: Työntekijä -> Työ -> Tulos. Toisin sanoen, muutosten kiihtyessä ollaan jouduttu siirtymään helposti hallittavasta ja vaikeammin ennustettavasta työsuhteen käsitteestä määrittelemään yhä tarkemmin se, että mitä tarvitaan ja mistä maksetaan.

Työntekijä

on tarvittu tiettyä tehtävää varten pitkäksi ajaksi, ja tehtävänimike on jo kertonut työn sisällön ja työntekijän suorituskyvyn melko hyvällä tarkkuudella. 

Työtä

ostettaessa ollaan edellisen tapaan ostettu tietyn tehtävänimikkeen työtä esimerkiksi vuokratyön muodossa, siirtyen jo hieman joustavampaan malliin. Toisaalta, on myös haluttu ostaa tiettyä osaamista, jolloin ollaan ostettu tietyn henkilön (tai tietynlaisen CV:n) aikaa, jolloin voidaan puhua vuokratyön lisäksi myös konsulttityöstä.

Tuloksia

ostettaessa halutaan vain saada asioita tehdyksi, jolloin sopimuksessa keskeistä ei ole suorittavan ryhmän kokoonpano tai kouluarvosanat, vaan se, että tilatut tulokset toimitetaan. Tällöin asiakkaan (ent. työnantaja) vastuu tekijöiden arvioinnista, mitoituksesta ja johtamisesta poistuu, ja työtä voidaan ostaa kuin autoja kaupasta tai pukuja räätäliltä; tilaus sisältää tarvittavat määritykset ja toimittaja vastaa toimituksen laadusta.

Työelämä muuttuu jatkuvasti

Vaikka tuloksien merkitys korostuu, niin kaikkia edellä esitettyjä työn muotoja tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. Työsuhteesi ei siis välttämättä ole vanhentunut, eikä työntekijöiden rekrytointi välttämättä ole hassumpi idea, kunhan muistaa ajatella asiaa hieman laajemmin kuin silloin höyrykoneiden aikaan oli tapana. 

Lisää ajatuksia kasvavasta yritystoiminnasta saat käsiisi tilaamalla maksuttoman Yrittäjän Kasvuoppaan.

Comment