Meidän jokaisen työssä on osa-alueita, jotka ovat rutiininomaisia ja vievät aikaa tuottavalta työtä. Kaikkea työtä ei välttämättä kannata tehdä itse.

Miten hyödyntää erikoisosaamista parhaiten?

Tarvitsetko työssäsi erikoisosaamista? Tottakai.

Tarvitsetko työssäsi koko ajan erikoisosaamista? Tuskin.

Onko mahdollista hallita työsi erikoispiirteet ilman tutkintoa? Osittain kyllä.

Suurin osa ihmisistä haluaisi vastata näihin kysymyksiin kyllä-kyllä-ei, ja tähän on ainakin pari syytä:

  1. Oma osaaminen on sitä arvokkaampaa, mitä harvinaisempaa ja tarpeellisempaa sen on.
  2. Kun osaamista on kerran kerrytetty, sitä on mielekästä päästä hyödyntämään mahdollisimman täysipainoisesti
  3. On kiva tuntea itsensä tärkeäksi, mutta se ei ole mitään sen rinnalla, että tuntee itsensä korvaamattomaksi.

On totta, että osittain kyse voi olla tärkeilystä, mutta en usko sen olevan pääsyy. Tärkeämpää on se, että omaa erikoisosaamista haluttaisiin hyödyntää mahdollisimman täysipainoisesti, jotta voitaisiin tehdä mielekästä työtä ja tuottaa mahdollisimman paljon lisäarvoa. Kyseessä on siis hieman ristiriitainen tilanne, jossa haluttaisiin keskittyä työn tärkeimpiin osiin, mutta samalla määritellään työ sellaiseksi, että turhasta luopuminen on vaikeaa. Tuloksena on tehottomuutta, ylikoulutettua henkilökuntaa ja heikkoa motivaatiota.

Tilanne on kuitenkin se, että meidän jokaisen työssä on osa-alueita, joista selviäisi koulutettu simpanssikin, nykyaikaisesta tietokoneesta puhumattakaan. Jos puolestaan erikoisalan ulkopuoliset tehtävät hoitaisi ajattelu- ja suorituskykyinen ihminen, niin homman hoitumiseen voisi jo luottaa.

Mikä sitten on sitä työtä, joka kannattaisi antaa jonkun muun tehtäväksi? Tämän kysymyksen miettimiseen käytetyt minuutit tuottavat tunteja tulevaisuudessa. Samalla kannattaa kuitenkin muistaa se, että jokainen näkee asiat omasta näkökulmastaan, ja tähänkin kysymykseen vastaus löytyy varmimmin kysymällä.

Comment