Sopimusten käsittely voi viedä yritykseltäsi lukuisia arvokkaita työtunteja hukkaan, ja oikeaa henkilöä käsittelemään sopimuksia voi olla vaikea löytää. 

Oletko kartalla sopimuksistasi?

Montako sopimusta yritykselläsi on? Entä mihin kaikkeen sopimukset sinut velvoittavat? Mitä voit vaatia sopimuskumppaneiltasi?

Jos osaat vastata yllä oleviin kysymyksiin miettimättä oikein, niin todennäköisesti joko yritykselläsi on poikkeuksellisen vähän sopimuksia, tai sitten käytät aivan liikaa aikaa sopimusten miettimiseen.

Jos vastaat suunnilleen oikein, etkä ole kvartaaleittain raastuvassa, niin homma lienee melko hyvin hanskassa.

Jos et juuri nyt muista, niin kuulut siihen enemmistöön, jonka kannattaisi tehdä asialle jotain.

Sopimuksista kartalla pysyminen ei ole rakettitiedettä, mutta melko harva on saanut asiaa hoidettua kunnolla käytännön tasolle asti. Tällöin sopimusten hyödyntäminen jää vajaaksi, hinta saattaa kohota aiotusta, ja lisäksi toimintaan tulee aikaa ja hermoja vieviä yllätyksiä; tulipaloja sammutettaviksi.

Nykyään yllättävän harvassa pienemmässä firmassa on myöskään varaa pitää henkilöä, joka sekä ehtisi että pystyisi hoitamaan yrityksen sopimusasioita kunnolla. Keskivertoassarille sopimusteksti saattaa olla vaikeaselkoista ja korkeammin koulutetulle henkilöstölle on yleensä tarvetta toisaalla. Tämä on tärkein syy siihen miksi me Virta Virtuaalitoimistossa teemme töitä toimeksiantojen pohjalta erikoisosaamista tarvittaessa hyödyntäen, jolloin tuloksien ja hinnan suhde on toisenlainen kuin henkilöidyissä työtehtävissä.

Comment